2012. december 31., hétfő

Kijöttem a gödörből - és még mindig izomlázam van

Fotó: Tóth László
2010.04.01.

Végre megtörtént. Volt egy fantasztikus koncertünk. Mert végre nem mosta el a vihar, nem mondta le a szervező. Mert eljöttek, akik, és azt játszottuk, amit...

2012. december 29., szombat

Karácsony? Őrségváltás anyafronton.

Azt hiszem, most karácsonykor lettem anyuka úgy "istenigazából".
Anyuka, aki aggódik, gondoskodik, etet, takarít, ajándékoz és nagyon, de nagyon szeret mindenkit a családból.

2012. december 27., csütörtök

Karácsony? Kipurcanok! - avagy sok műhó mindenért


Tömény, melós, fárasztó, csodás. Tőszavakban ennyi az idei Karácsony.
A készülődésnél nem volt időm sem olvasni, sem írni. Még most sem lenne, de már nem bírtam tovább…
Ez most egy "hagyományos" naplóbejegyzés. Asszem ez az első ilyen. De valamikor ezt is el kell kezdeni.

2012. december 18., kedd

Újabb nagy röhögés - Nyuszi hopp

Imádom, hogy a legváratlanabb pillanatban tud felröhögni...

Anyatempó

Bármennyire is furcsának tűnik, egy egésznapos babázás sok-sok (bár nagyon kellemes, de mégis) melóval jár. Hadd mutassam be egy átlagos anyuka átlagos napjának ritmusát. A végén mindenki belátja: anyának lenni egyáltalán nem könnyű. De megéri.

2012. december 13., csütörtök

Ébredő ifjúság

A giccses címet az örömöm hozta ki belőlem. És azt is, hogy kénytelen vagyok otthagyni vasalást, horgolást, és míg Bence alszik, inkább írok a diákokról egy cikket.

2012. december 12., szerda

8 hónapos státusz

Kicsi Kincsem két napja lett nyolc hónapos. Álljon itt hát, hogy mennyi mindent tud már, milyen ügyes, mit eszik, milyen szép, és hogy én milyen büszke vagyok rá. Kezdjük is ezzel! Nagyoooooooooooooooooooooon!

2012. december 11., kedd

Rásóhajtás

Ez is az étkezéshez kötődő szokás. Méghozzá nagyon hízelgő és ezért nekem nagyon kedves szokás. Amikor Bence igazán szereti, amit enni kap, ahogy a pici szájába beteszem a kanalat, boldogan rásóhajt, majd elégedetten elnyammogja a falatot. Imádom.

Tvrtkózás

Újabb mókás szokás ütötte fel a fejét evés közben. Amikor kezd megtelni a pocak, Bence jó ötletnek gondolja, ha ráharap a kanálra, néhány fogával fogva tartja, és közben úgy fintorog, hogy a tekintete a közismert TV2-s riporteréhez hasonlóvá válik. Lefotózni nem tudom, mert ugye egyik kezemben a kanál van, másik kezemben pedig a tányér. Mihelyst valakit meg tudok rá kérni, megörökítem.

2012. december 10., hétfő

Angyalok a hóban

Nekifogtam naplót írni, de mégsem álltak rá az ujjaim. Egy egészen más írás kerekedett belőle, ami "nyomokban" ugyan tartalmaz gyerekeket és anyukákat, de klasszikus értelemben mégsem "kismamás". Mármint kismamás, de csak annyiban, hogy egy kismama írja, szándéka szerint mindenkinek. Köztük anyukáknak is, akiket remélhetőleg ezzel egy kicsit kiránt a baba köré "szűkült" valóságból.

2012. december 5., szerda

Coming out - Negyven után szültem. Na és?

Bizony, bizony, megremegnek az ujjbegyeim, amikor leírom: Bencét 41 évesen szültem. És azóta betöltöttem a 42-diket is. Pffffff! Most lett oda a cool mutter imidzsem... Ha tovább olvasol, ezen az olyan féltve rejtett titkomon kívül megtudhatod azt is, hogy milyen volt "aggszülőként" babát várni és milyen most az "aggkismamaság".

2012. december 3., hétfő

A mosoly tisztasága

Gondolkodtatok már azon, hogy mennyire őszinte még egy baba mosolya? Nincs benne tudatosság vagy szándék. Csak tisztaság.

A szoptatás szopás - avagy a mellem én vagyok

Édes-keserű téma ez... Nehéz helyzetben vagyok, mert ezt a blogot nem csak kismamáknak írom. Rajtuk kívül feltehetőleg elég sok pasi is megfordul itt. Akkor meg hogy írjak egy olyan korszakról, amely azon kívül, hogy óriási cicikkel ajándékozott meg, telis-teli volt küszködéssel, bizonytalansággal, fáradtsággal, és mégis, most, hogy végetérni látszik, összeszorul a torkom.

2012. december 2., vasárnap

Szótár: fletlizés

Határozzuk meg a fogalmainkat! Minden anyuka látott már fletlizést, legfeljebb nem tudta, hogy konkrétan arról van szó.

Nemnormális

Fekszünk az ágyon Bencével, nézzük a hóesést, én pedig havazásos dalok után kutatok agyamban. A Hull a pelyhes rendben van, el is nyomom vagy nyolcszor.

Első

Ezekkel a szavakkal születik
életem első blogja.