2013. január 30., szerda

"Én, mint a denevér" - TIPP

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd, 42 évesen eljutok ide. Azt kell mondjam, hogy a XXI. század legnagyobb találmánya a VILÁGÍTÓS CUMI.

2013. január 29., kedd

Hasfájás - TIPP

Fotó: Gálos Viktor
Az első tipp hasfájásra, hogy nincs tipp. Amelyik baba hasfájós, az hasfájós.

A pöttyös az igazi

Olvas a fiam. Közben vissza-visszatér a kedvenc részéhez.

2013. január 28., hétfő

Megint röhög - Hapci!

Most a bátyja találta el Bence ízlését. A varázsszó: Hapci, és indulhat a röhögés. Hidd el, ha megnézed, garantáltan felvidulsz!

2013. január 26., szombat

1 vodka és 6 pohár Húb_meg - avagy tipegés a pesti éjszakában

Van az a lelkiállapot, amikor nincs mit tenni. Inni kell. Mázli, hogy épp akkor tör Rád, amikor pont bulizni mész. Így jártam én is tegnap éjjel. Rámtört. Indultam. Ittam. Ittam. Ettem. Ittam. Röhögtem. Ittam. Röhögtem. Röhögtem. Ittam. Hazajöttem.

2013. január 23., szerda

Mire vállalkoztam?

Illusztráció: Laár Györgyi
Bizony, mint annyi kismama, én is hamarosan saját vállalkozásba kezdek. Ennek részleteit természetesen itt osztom majd meg először, ha itt az ideje. 

2013. január 22., kedd

Első focileckék - újabb nagy röhögés

Rögtön felcsillant a szeme, amint megpillantotta a kék pöttyös labdát a Decathlonban. Én csak gurítgattam neki vagy előtte, később rájöttem, hogy szereti, ha megpörgetem a földön. (Mondjuk ezt bármilyen tárggyal szereti...) De Apa feltalálta az újabb röhögés forrását: a "focizást".




2013. január 21., hétfő

2013. január 19., szombat

Így szültem én (Önironikus vallomás) - 4. rész


"Nocsak, ki van itt?" -  szólalt meg egy magas hang a fejemnél. Ködös emlékeim voltak csak, hogy hol vagyok és mi történik éppen. Mindenki egy oktávval magasabb hangra váltott, elkezdett gügyögni, és ekkor megjelent Bence angolpólyába bugyolálva, hörcsögszerű, de már egyáltalán nem véres arccal és rengeteg hajjal.

2013. január 18., péntek

Így szültem én (Önironikus vallomás) - 3. rész

Éjjel negyed 12 van. Leesik a fejem, annyira fáradt vagyok, de olyan sokan voltatok kíváncsi a történetre, hogy érzem a nyomást: most nem hagyhatom abba.
A szexi fotó meg már tegnap is bejött, hát kaptok egy újat. Az alkotók még mindig Gálos Viktor és Hafner Kriszta. Modell: Giret Fruzsi. Dudor: Makara Bence.

2013. január 17., csütörtök

Így szültem én (Önironikus vallomás) - 2. rész

Fotó: Gálos Viktor
Smink: Hafner Kriszta

Hát az van, hogy Bence még ebben a részben sem jelenik meg személyesen, csak hason keresztül. Kárpótlásul fogadjátok szeretettel ezt a szeximami fotót rólam, amit Gálos Viktor barátom készített Hafner Kriszta sminkes segítségével. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú ez a sztori. De mit tegyek, ha így jön ki? Kíváncsi vagyok, hányan juttok el a végére...

2013. január 16., szerda

Így szültem én (Önironikus vallomás) - 1. rész

Érdekes. Nehéz belefogni. Pedig már annyira szerettem volna leírni. Bencének. Magamnak. Nektek. De mégis, valahogy "sosem volt rá időm". Pedig minél inkább megy az idő, annál kevésbé élénk az emlék. És ugye már 9 hónapja, hogy megtörtént...

2013. január 15., kedd

Szerintetek mennyire unom?

És tudja. És tudja. És tudja. Hogy hogyan kell újra és újra és újra... Asszem, megzabálom, és akkor már nem kell meghallgatnom újra ezt a fost.


















 A filmen egyébként Bence első laptopja látható. Bence szinte bármilyen testhelyzetben, illetve testrészével működésbe tudja hozni.

2013. január 14., hétfő

9 hónapos státusz

Bence betöltötte a 9. hónapot. A vele járó boldogság nem csökkent semmit, sőt. (Miért csökkent volna? Hát hülye vagyok én?) És hogy miben fejlődött? Lássuk!

2013. január 13., vasárnap

2013. január 12., szombat

Csipesz-csipesz-csipesz - TIPP

Már "mostoha anyuka" koromban is nagy rajongója voltam a csipeszeknek. Az első és legkézenfekvőbb felhasználási területük a mosás. A csipeszek hatékonyan szüntetik meg a mosógépben lévő Bermuda-háromszöget, amelyben a fél pár zoknik folyamatosan eltűnnek. A trükk egyszerű: rászoktattam "a Gyereket" (ő Fruzsikám), hogy mindig párbagöngyölve rakja a szennyesbe a zoknijait, és persze én magam is rászoktam ugyanerre. (A többiek még nem szoktak rá, de majd fognak.)

2013. január 10., csütörtök

Folttisztítás - TIPP

Velünk felnőttekkel is gyakran megesik, hogy olyan folt kerül a ruhánkra, amit később sehogy sem tudunk kiszedni. Ám ebből a szempontból a gyermekeink hatványozottan verhetetlenek.

Hogyan érjük el, hogy mindig tiszta, kaki- vagy kajafolttól mentes rucik kerüljenek ki a mosógépből?

A mosakodókrém titka - TIPP

Minden szülő, akinek valaha kisbabája volt, van vagy lesz, ismeri az orvos által receptre felírt mosakodókrémet.

Minden szülő, akinek valaha kisbabája volt, van vagy lesz, anyázott, anyázik vagy tuti anyázni fog az orvos által receptre felírt mosakodókrém miatt.

2013. január 9., szerda

Új kategória - tippek!!!

Most kifejezetten a kismamák (nagymamák, dédik) figyeljenek! Bár nemrég épp a megmondóemberekről posztoltam, mégis úgy gondolom, minden anyukának vannak olyan "felfedezései", amelyet megosztva egymás között segíthetünk megspórolni a másiknak egy csomó időt, amíg ő is eljutna a megoldásig.

2013. január 7., hétfő

Murphy 10 kismama törvénye

Ami kakis lehet, az kakis is lesz. Ennyivel ki is tudnám pipálni Murphy ránk, kismamákra vonatkozó törvényét. Mégsem elégszem meg ennyivel. 10 pontba összeszedtem, mivel szerencsétlenkedem én anyukaként. Viduljatok! (És ha van kedvetek, a kommentekhez írjátok le, ami kimaradt innen. Persze, Murphysen.

2013. január 4., péntek

Tavasz, nazálhigiéné és nyálbuborékfújás


Orvosnál voltunk Bencével. Nem olyan nagy szó, voltunk már ott eleget. Mégis az, mert most voltunk először betegrendelésen. Taknyos a lelkem, és most már köhög is, így nem mertem nekivágni a hétvégének úgy, hogy nem látta orvos.

2013. január 2., szerda

Megmondóemberek - avagy mindenkimindentjobbantud

Már megint azzal kell szembesülnöm, hogy az anyaság témája olyan dolog, amihez mindenki jobban ért, és úgy érzi, az ő útja az üdvözítő, és elvetemült térítőként meg is tesz mindent azért, hogy te is rálépj.

2013. január 1., kedd

Az első szilveszter, az első nagy durranás

Elmúlt az az esztendő, amikor Bence megszületett. Kuksolok a nappaliban, odakinn ropognak a tűzijátékok és petárdák, varázslatos fénybe csomagolva a teret, én pedig azért izgulok, hogy a baba ne ébredjen fel.