2013. február 27., szerda

Az első játszóterezés - meglepetésekkel tarkítva



Nem tudom, melyikünk várta jobban ezt a napot, Bence vagy én. - kezdhetném ezt a bejegyzést hatásvadász módon így is. Ám ekkor joggal csaphatnátok a homlokotokra: "Ez mekkora hülye! Hiszen egy baba hogyan várhatná azt, amiről még nem is tudja, hogy létezik?" Miközben fogalmaztam ezt a frappáns nyitómondatot, rájöttem én is, ezért nem kezdem így. Bár - ahogy az a történetből kiderül - még juthattok ugyanerre a megállapításra.

2013. február 23., szombat

Ha a baba koszmopolita - TIPP

Ma este, fürdetés közben eszembe jutott egy - Bence "éltes" korából fakadóan - rég elfeledett probléma. A koszmó. Ez a fura, leginkább a korpára hasonlító, de még sem korpa, hanem fejbőrhámlásos tünet, ami az olyan eleve nagy hajjal született babáknál, mint Bence, kifejezetten nehezen eltávolítható cucc. Na, nekem erre is megvan a tuti tippem.

2013. február 21., csütörtök

Múlt és jövő - a Vidámpark rejtélye

A Vidámparkról sok jó emlékem van. És egy kevésbé kellemes. Ez jutott eszembe egy kellemes délelőtti séta kapcsán.

2013. február 20., szerda

Igaz szeretet

Ülök a minap egy Satöbbi koncert előtt a Gödör Klubban, és beszélgetek néhány emberrel. Mi másról, helyesebben ki másról is, mint Bencéről.

2013. február 17., vasárnap

Rémálom a gyámügyön

Biztos emlékeztek az érzésre, amikor az iskolában a legnagyobb csöndben jön rátok a röhögés, és minél inkább vissza akarjátok fojtani, annál inkább átveszi felettetek az uralmat. Ilyesmi történt velem is, még "gyámkoromban". A történet korántsem mai, de remélem, azért örömmel fogadjátok. Annál is inkább, mert nagyon vicces.

2013. február 13., szerda

10 hónapos státusz

Eltelt egy újabb hónap. Rengeteg minden átalakult, tulajdonképp megfordult velünk a világ, de a felszín változatlan. Bence édesebb, mint valaha, és persze a fejlődésben sem állt meg, sőt.

2013. február 11., hétfő

Fruzsoncé - Egy derékba tört karrier hiteles története

Délután egy Facebook poszt kapcsán beleszaladtam egy Beyoncé klipbe. A kedvencembe.
A zenétől is kivagyok, meg a kliptől is. És mivel minden énekesnő egy kicsit Beyoncé akar lenni (aki nem, az vagy nem énekes, vagy nem nő, vagy nem normális), hát én az is voltam néhány rövid és varázslatos percre.

2013. február 8., péntek

Vihar a biliben II.

Ha nagyon, nagyon, de nagyon el vagy keseredve; ha éppen nem látszik megrekedt állapotodból egyetlen egy kiút sem;

2013. február 4., hétfő

A lemez két oldala


Volt nekem egy nagynéném.
Úgy hívták, hogy Janikovszky Éva.
Ő írta a lemez két oldala című felnőtt könyvet. Épp kutattam ezt a könyvet a neten, amikor rájöttem, hogy nem csak a lemeznek, de nekem is (legalább) két oldalam van.