2013. január 7., hétfő

Murphy 10 kismama törvénye

Ami kakis lehet, az kakis is lesz. Ennyivel ki is tudnám pipálni Murphy ránk, kismamákra vonatkozó törvényét. Mégsem elégszem meg ennyivel. 10 pontba összeszedtem, mivel szerencsétlenkedem én anyukaként. Viduljatok! (És ha van kedvetek, a kommentekhez írjátok le, ami kimaradt innen. Persze, Murphysen.












1.
Etetésnél mindig akkor tüsszent a baba, amikor tele van a szája. Ez még biztosabb, ha valami nagyon színessel, például spenóttal vagy céklával eteted.

2. 
Ha az orvosnál meztelenre kell vetkőztetned, biztosra veheted, hogy vállalhatatlanul kakis lesz a pelus. Akkor is, ha épp egy perce tetted tisztába odakint.

3.
Altatásnál, pont néhány másodperccel azelőtt, hogy elaludna, garantáltan rájön a csuklás, ami persze legalább negyed órán keresztül tart.

4.
Ha eláll a csuklás, és már éppen félig alszik, Te észreveszed, hogy kifolyt a pisi (horror esetben a kaki) a pelusból, és teljesen át kell öltöztetned. Emellett természetesen ágyneműt is kell húznod.

5.
Ha végre sikerül elaltatnod, és már nincs más dolgod, mint csendben elhagyni a szobát, biztos, hogy a lépted nyomán megreccsen a padló, amire a kicsi felébred. Ha nem reccsen meg, Te rúgsz bele valamibe. A lényeg, hogy tuti fölébred.

6.
Mindig, amikor végtelenül el vagy keseredve amiatt, hogy nincs elég tejed, találkozol egy olyan anyukával, akinek literszámra áll az anyatej a mélyhűtőben.

7.
Amikor egy este frissen mosott hajjal, csinosan felöltözve, szolídan kisminkelve várod haza a párod, neki biztos aznap kell túlóráznia, és olyan későn ér haza, hogy addigra Te már rég alszol. Ha viszont végtelenül elcsigázottnak és rondának érzed magad, biztos lehetsz benne, hogy időben hazaér.

8.
Mindegy, mikor pisilt utoljára, fürdéskor a baba első dolga, hogy belepisiljen a vízbe. És mivel Apuci nem hiszi el neked, hogy steril a pisije, ezért ki kell öntened a vizet, lezuhanyozni a babát, a kádat, az ülőkét, és újrakezdeni a fürdést. 

9.
Ha iszonyúan siettek valahová, gyorsan sikerül mindent összekészítened, átöltöztetned a babát, magadra kötnöd egy hordozóval és még épp időben el tudnátok indulni, akkor tuti, hogy Rád jön a pisilés.

10.
Pelenkázásnál, amikor már épp zárnád be a pelust, miután szépen letisztogattad és bekented popsikrémmel, biztosra veheted, hogy óriási lánckakiba kezd.* Ha ez már nem hoz zavarba, és rutinosan teszed a tiszta pelust a baba alá, biztos, hogy ahogy megemeled a lábait, azonnal arcon pisili magát. Persze csak akkor, ha fiú. Ha lány, Téged és magát pisili le. Ilyenkor mindig végtelenül sajnálod, hogy nem polipnak születtél.


*Lánckaki: pelenkázáskor olyan mennyiségűt kakil a baba, hogy 3-4 pelus is megtelik közben, amit Anyuci láncban cserélget a popsi alatt.


15 megjegyzés:

  1. A lány is arcon pisili magát, csak amolyan szolid csermely fomájában.......:)

    VálaszTörlés
  2. Kösz, Melinda, nem tudtam. :)

    VálaszTörlés
  3. Amikor már egy órája állsz a folyosón a babával egy rendelőben, (közben halálra untad magad, mert nem volt mit csinálni), s már várod mikor jön ki az előttetek levő, mert ti következtek, ezer százalék, hogy elereszt el egy olyan robbanós kakit, hogy a hátaközepétől a térdhajlatáig folyik a lé. :D

    VálaszTörlés
  4. Még egy a 9. pomt kiegészítéséhez: Mindig akkor tojik be, amikor már rajta az anorák, rajtad a kabát és a cipő, s jól magadra is kötötted. S persze késésben vagytok...

    VálaszTörlés
  5. Anorákban, menetkészen(esetemben hárommal) az előszobában..."Indulhatunk?"...."Nekem pisilni kell!".......

    VálaszTörlés
  6. Még jobb amikor már beültetted őket a kocsiba, 2 perce el is indultatok..., de előtt otthon háromszor megkérdezted, hogy: TUTI, HOGY NEM KELL SENKINEK PISILNI????

    VálaszTörlés
  7. Az altatást kiegészíteném azzal, hogy amint elaludt, lábujjhegyen kiosonsz a szobából (nem rúgsz bele semmibe, nem tüsszögsz/köhögsz, nem csörög a telefon, nem fúr a szomszéd, vagy füvet nyír,stb.) már épp fellélegeztél...Na és akkor sír fel a másik mert pisilni kell/rosszat álmodott/csuklik/mert csak! És ha ez sem, akkor jön az, hogy a párod rúg bele valamibe és üvölt egy nagyot fájdalmában:))) nálunk mindegyik eset megtörtént:(

    Egyébként ezt a fajta lábujjhegyen, nesztelenül osonást szerintem tanítani kellen minden leendő anyukának! Roppant hasznos dolog!:)

    VálaszTörlés
  8. Jól belendültetek, Csajok. :) Úgy látom, a többgyerekes kismamáknak simán lehetne írni újabb tíz pontot. Hogy a nagyobb gyerekekről ne is beszéljünk. Mi még csak a csecsemő kort ismerjük Bencével. Nagyon szórakoztató volt az eseteket olvasni. Átélni gondolom, kevésbé lesz az. Köszi, és ha eszetekbe jut még valami, ne titkoljátok el.

    VálaszTörlés
  9. (Annyira megszoktam a like-ot, hogy majdnem töröltem egy-két bejegyzéseteket, mert ott van a törlés gomb.)

    VálaszTörlés
  10. amikor altatáskor sikerül csendben kiosonni, és békésen szuszigna a kicsi, azt a kutyák is valahogy megérzik, és boldog ugatásba kezdenek...

    VálaszTörlés
  11. Sokadik pont: Amikor úgy igazán megindul a gyerek és percenként kell szó szerint kiemelni valami veszélyes helyről akkor csípődik be a derekad ( a 11 hónaposan 12 kg-os gyermekről van szó)és ez olyan napon történik amikor nemhogy este 7-ig zéró segítség, de a párod bejelenti hogy aznap céges parti van :O

    VálaszTörlés