2013. május 21., kedd

31 km csak ma - 2008. május 3.


Viana
Sziasztok!

Most végre leírom, hol vagyok. A hely neve Viana. Ma 31 km gyaloglással túlléptem a 100 km-es álomhatárt, ami a lábamban van. Asszem már több is van benne, de még nem számoltam ki pontosan.




Viana


A kisváros, ahol vagyunk, gyönyörű, ma éjjel egy háromemeletes ágy tetején fogok aludni. Mára megszületett az első vízhólyagom is, amelyet nagy szeretettel köszöntöttem.

Hogy lássátok az itteni életem, leírom egy napi időbeosztásomat.
Általában legkésőbb 5 óráig találok szállást, azután megfürdöm, kimosom a cuccaim, és kb. 7:30-kor elmegyek zarándokmenüt enni. Ez 9-10 euróba kerül, háromfogásos, a kenyér és a helyi bor korlátlanul jár mellé. Annyit zabálok, mint egy ló, és nagyon élvezem. Aztán még gyakorolok énekelni, naplót írok, vagy netezem, és 10 órakor ágyba bújok. Reggel 6-kor kelés, 7-kor indulás (ez volt ma), és ha 31 km-t megyek, akkor 4, fél 5 körül érkezés.

Los Arcos
Most pedig jöjjön a mai nap nagy élménye. Los Arcos előtt 5 kilométerrel az egyik kanyarban egy lakókocsi várakozott. Kilépett belőle egy Johnny nevű angol úriember, és azt mondta, ő a zarándokok segítésére állomásozik itt, és ha van valami problémánk, vagy csak kívánunk egy kávét, akkor üljünk le hozzá. Ekkor már 10 kilométeren túl voltunk, így jól esett megállni. 

A lakókocsiból halkan Mozart muzsikája szólt, mi pedig kedélyesen elcsevegtünk a kis Wolfgangról, illetve arról, hogy Johnny márciustól novemberig segíti a Caminón menetelőket, Karácsonyra hazatér Londonba, majd januártól átköltözik barcelonai otthonába, ahol malmozik, és várja, hogy újra március legyen. Hihetetlen fószer volt. Nagyon jólesett nála megpihenni, majd újult erővel folytatni az utat. 

Ezek után újra összetalálkoztunk a két magyar fiúval (Zolival és Tamással), akikkel időről időre összefutunk, és jól beborozunk a zarándokmenühoz kapott finom Riojai boroktól. Ők mésélték, hogy őket is megállította Johnny, és ők is leültek nála. Ezt követően az úton megjelent egy nő, akinek a zsákjába belekapaszkodott egy 35 éves vak férfi. Johnny őket is pihenésre invitálta, majd bement a lakókocsiba, és előhozott egy makettet a Santiagóban lévő katedrálisról. Beletette a vak férfi ölébe, és így szólt hozzá: Ez az a hely, ahova olyan nagyon igyekszel…

Most mennem kell, mert lejár a net.
Csók
Fru

Az előző részhez katt ide

A következő részhez katt ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése